تعریف پوشش:
به طور کلی تعریف پوشش به ماده ای اطلاق می شود که به عنوان روکشی محافظ بر روی سطح کشیده می شود. استفاده از پوشش به دلایل مختلفی انجام می گیرد که بسته به نوع مواد می تواند کاربری دکوراتیو،آب بندی ، آب کاری و….. را داشته باشد.
رنگ ها و لاک ها از معروفترین پوشش هایی هستند که در صنایع مختلف جهت مصارف صنعتی و ضد خوردگی و یا زیبایی استفاده می شوند. بعضی از پوشش ها جهت تغییر خواص سطحی که بر روی آن اعمال می شوند، مورد استفاده قرار می گیرند. خواصی همچون: چسبندگی، قابلیت خیس شدن، مقاومت در برابر خوردگی از این موارد هستند .علاوه بر این به عنوان مثال در ساخت دستگاه های نیمه هادی از پوششی استفاده می شود که کاملا خواص سطح را تغییر می دهد. مثلا خاصیتی همچون هدایت الکتریکی به آن اضافه شده و یا خواص مغناطیسی دیگری را بدست می آورد.
یکی از موضوعات مهم در زمینه پوشش ها کنترل ضخامت ان است. فرآیند های مختلفی به منظور بدست آوردن این کنترل استفاده می گردد که از جمله می توان به استفاده از یک فرچه ساده به منظور پوشش دیوار تا به کارگیری ربات ها و ماشین های گران قیمت در صنعت الکترونیک اشاره کرد.
محتویات کفپوش ها عبارتند از :
-
رزین ها
-
پیگمنت ها
-
حلال ها
-
افزودنی ها (پرکننده ها)
در صنعت ساختمان استفاده از پوشش های مختلفی بسته به شرایط جغرافیایی و میزان سرمایه گذاری در پروژه مرسوم می باشد. پوشش هایی که در صنعت ساختمان استفاده می شوند معمولا در پارکینگ ها ،سرویس های بهداشتی ،استخر،دیواره های حیاط ، پشت بام و پی ساختمان،تراس ها و سایر محل های مد نظر جهت ایزولاسیون مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع پوشش های مورد استفاده در صنعت ساختمان معمولا بر پایه مواد زیر می باشند:
1- پوشش اپوکسی
2- پوشش های پلی اوره سرد و گرم
3- پوشش های پلی اورتانی
4- پوشش های بیتومن (قیری)
5- پوشش های اکریلیک
این موارد جدای از رنگ ها، دیوار پوش ها و لاک های ساختمانی می باشند که در قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شوند. معمولا پوشش ها هر کدام بسته به محل استفاده از مزایا و معایب مختلفی بر خوردارند که در سال های اخیر شرکت های سازنده پیوسته به رفع این مشکلات پرداخته اند.