کابینت ها جزو مهم ترین وسایل آشپزخانه محسوب می شوند. کابینت ها می توانند روی ظاهر آشپزخانه تاثیر بگذارند. به عنوان مثال، در صورت ایجاد شکاف بین کابینت ها، محیط آشپزخانه جلوه زیبایی نخواهد داشت. بنابراین، با انجام آب بندی کابینت می توان این مشکل را برطرف کرد. اما آب بندی کابینت به چه روش هایی انجام می شود؟ آب بندی کابینت آشپزخانه به روش های مختلفی انجام می شود که در این مطلب به بررسی آنها می پردازیم. درزگیرها و چسب های سیلیکونی بهترین انتخاب برای عایق کاری کابینت هستند. این محصولات را از طریق سایت رایمند تجارت سفارش دهید.
آب بندی کابینت آشپزخانه چیست؟
آب بندی کابینت آشپزخانه به منظور پر کردن درز و شکاف های بین دیوار و کابینت انجام می شود. به علاوه با آب بندی می توان درزهای بین کابینت ها را نیز پر کرد. درزگیرها و چسب های سیلیکون بهترین گزینه برای آب بندی کابینت های آشپزخانه هستند. با استفاده از این متریال می توانید هر گونه شکاف را بین کابینت و دیوارهای آشپزخانه به راحتی از بین ببرید.
اهمیت عایق کاری کابینت آشپزخانه
آیا می دانید که عایق کاری کابینت آشپزخانه چه اهمیتی دارد؟ عایق کاری و آب بندی کابینت تاثیر زیادی بر زیبایی محیط آشپزخانه دارد. به علاوه، طول عمر کابینت ها با انجام عایق کاری افزایش پیدا می کند. بنابراین، برای داشتن آشپزخانه ای زیباتر و کابینت هایی با دوام بیشتر، به آب بندی و عایق کاری کابینت ها توجه داشته باشید.
انواع روش های آب بندی کابینت آشپزخانه
عایق کاری و آب بندی کابینت آشپزخانه می تواند با استفاده از چسب و درزگیر صورت بگیرد. به منظور عایق کاری و آب بندی کابینت با استفاده از چسب و درزگیر باید مراحلی را انجام دهید. اول از همه برای آب بندی، باید کابینت آشپزخانه را به خوبی تمیز کنید. به منظور نفوذ راحت تر درزگیر و چسب به داخل شکاف ها، کابینت باید به خوبی پاکسازی شود. هیچ گونه آلودگی نباید روی کابینت آشپزخانه وجود داشته باشد. شما می توانید با استفاده از شوینده های مخصوص کابینت، آلودگی و جرم ها را از روی کابینت پاک کنید.
پس از اینکه کابینت به خوبی تمیز شد باید از چسب یا درزگیر استفاده کنید. چسب عایق کاری کابینت را داخل تفنگ مخصوص چسب های حرارتی قرار دهید. سپس خیلی آرام مقداری از چسب را روی قسمتی از کابینت بریزید که دارای درز و شکاف است. پس از ریختن مقدار مورد نیاز از سیلر یا چسب را روی محل مورد نظر، باید چسب اضافی را پاک کنید. بعد از اینکه چسب اضافی را از روی قسمت مورد نظر پاک کردید باید اجازه دهید که چسب به صورت کامل خشک شود. معمولاً تا 24 ساعت بعد، چسب به صورت کامل خشک خواهد شد.
درزگیر سیلیکونی بهترین نوع درزگیر برای استفاده جهت آب بندی کابینت آشپزخانه است. سیلیکون ضد آب، غیر سمی، انعطاف پذیر و بادوام است و به ندرت ترک می خورد. قابلیت چسبندگی به انواع زیرلایه ها از جمله فلز، شیشه، چینی و سرامیک را دارد. بنابراین، درزگیرهای سیلیکونی بهترین انتخاب برای عایق کاری کابینت های آشپزخانه هستند.
چسب مناسب عایق کاری کابینت
هر نوع چسبی برای عایق کاری کابینت مناسب نیست. عایق کاری کابینت های آشپزخانه باید با استفاده از چسب های مخصوص صورت بگیرد. از بهترین چسب ها برای عایق کاری کابینت می توان به چسب اکواریوم، سیلیکون، پلی اورتان و اپوکسی اشاره کرد. هر کدام از این چسب ها در عایق کاری کابینت های آشپزخانه به بهترین نحو نقش موثری دارند. هنگام خرید چسب آب بندی کابینت آشپزخانه به ویژگی ها و کیفیت محصول نیز توجه داشته باشید.
چسب های سیلیکون، از انواع چسب هایی هستند که به منظور عایق کاری کابینت مورد استفاده قرار می گیرند. مواد شیمیایی بر پایه پلیمر جزو مواد تشکیل دهنده چسب های سیلیکونی هستند. از آنجایی که چسب های سیلیکونی مقاوم زیادی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارند، برای عایق بندی سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
استفاده از درزگیر برای آب بندی کابینت
شما می توانید برای عایق کاری کابینت آشپزخانه از درزگیرهای سیلیکونی استفاده کنید. هر گونه شکاف و ترک بین کابینت و دیوار می تواند بر زیبایی آشپزخانه تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، با آب بندی این شکاف ها با درزگیر سیلیکونی می توان تغییراتی در ظاهر آشپزخانه اِعمال کرد. آب بندی مناسب کابینت ها از ورود رطوبت و هوا به داخل کابینت و آسیب دیدن آنها به مدت طولانی جلوگیری می کند.
به منظور آب بندی کابینت ها با درزگیر باید مراحلی را طی کنید. درزگیرهای قدیمی را باید با استفاده از چاقو یا هر ابزار دیگری جدا کنید. از پاک کننده ها نیز می توانید برای جداسازی درزگیر قدیمی استفاده کنید. سپس باید محل مورد نظر را با پاک کننده و پارچه تمیز کنید. قبل از استفاده از درزگیر، محل مورد نظر باید تمیز و خشک شود. بعد از اینکه قسمت مورد نظر به خوبی تمیز و خشک شد، می توانید از درزگیر سیلیکونی استفاده کنید.
البته قبل از استفاده از درزگیر می توانید از چسب مخصوص عایق کاری مانند چسب آکواریوم استفاده کنید. بعد از اینکه چسب از روی سطح مورد نظر خشک شد، می توانید از درزگیر استفاده کنید. پس از چسباندن درزگیر می توانید سطح آن را با استفاده از کاتر صاف کنید. این مراحل را حتماً باید به صورت دقیق برای انجام آب بندی کابینت به روش اصولی انجام دهید.
درزگیر سیلیکون در مقابل قارچ و کپک مقاومت پذیری زیادی دارد. بنابراین، استفاده از درزگیر سیلیکون از خرابی کابینت در طولانی مدت نیز جلوگیری می کند. پس اگر می خواهید طول عمر کابینت ها را نیز افزایش دهید، استفاده از درزگیرهای سیلیکونی را برای عایق کاری کابینت آشپزخانه فراموش نکنید. تمیزکردن درزگیرهای سیلیکونی نیز بسیار آسان است و این درزگیرها جلوه بهتری به آشپزخانه می بخشند. درزگیرهای سیلیکونی را می توان به راحتی بین بخش های مختلف کابینت آشپزخانه و دیوار استفاده کنید. درزگیر سیلیکونی را باید پس از تمیز کردن سطح مورد نظر به محکمی روی سطح اِعمال کنید.